Vasárnap délutáni almás-mákos kevert süti... fél óra alatt

  • 2018.02.18.
  • 3

Talán még fél óra sem volt és már sült, mindent odakészítettem a kezem ügyébe és ment minden, mint a karikacsapás, a végeredmény pedig egy puha, finom mákos süti, ami az almától és a mazsolától kellemes szaftos.Hozzávalók:1 tojás10 dkg cukor1 tasak vaníliáscukor10 dkg liszt10 dkg őrölt mák1 tk. szódabikarbona1 dl olaj2,5 dl tejfölmazsola egy maréknyicitromhéj2 alma hámozva és közvetlenül a tésztamasszába reszelve/alma helyett megszórhatjuk magozott meggyel is, legközelebb így fogom sütni./Elkészítése:Kimértem és összekevertem a szárazakat, egy másik tálba beleütöttem a tojást és a cukrokat, egy mérőedénybe kimértem az olajat és a tejfölt majd összekevertem, egy közepes tepsit kivajaztam és meghintettem liszttel, a sütőt bekapcsoltam 180 fokra.A tojásos cukrot habosra kevertem, majd felváltva szórtam bele a mákos lisztet és az olajos tejfölt, a végére szép sima egynemű tésztamassza lesz, lehetőleg legalább 10 percig keverjük alaposan kézi robottal, majd belereszeltem
közvetlenül
a hámozott almát a reszelő legnagyobb lyukán, a citromhéjat is a megfelelő reszelőjén, végül beleszórtam
a maréknyi mazsolát,
ezekkel is jól összekevertem, majd belesimítottam
a tepsibe.Beraktam
a sütőbe kb. 30 percre, de ha letelt az idő feltétlen végezzünk tűpróbát !A tepsiben hagytam
kihűlni, majd tetszőleges formára lehet vágni, én most háromszögekre daraboltam, és bőven
porcukroztam.Villámgyors, nagyon finom, puha szaftos süti, vasárnap délutánra teljesen tökéletes.Legközelebb alma helyett magozott meggyet szórok bele, isteni lesz azzal is.