Zúzaleves tejfölösen, sok zöldséggel, savanykásan...

  • 2018.01.03.
  • 3

Szeretem a zúzát és minden ételt is, ami készíthető belőle. Már többféleképpen fent van a blog receptjei között, de ez a teljesen egyszerűen megfőzött még nincs.Íme:
Hozzávalók:0,5 kg kacsazúza, tisztítva, felezve, negyedelve2 sárgarépa1 fehérrépa1 darabka zeller1 db krumplipetrezselyem1 vöröshagyma2 gerezd fokhagymafél db hegyes erős paprikasó, bors2 tk. mustártejfölhabaráshoz: 1 ek. liszt pici vízzel elkeverveegy kis maroknyi eperlevél tésztaMinden hozzávalót megtisztítottam, pucoltam és daraboltam, először persze a zúzát, majd odatettem fűszeres vízben félpuhára főni, majd kb. 1,5 óra múlva hozzáadtam a zöldségeket és azzal is főztem tovább. A végén a lisztet pici vízzel simára kevertem, majd ment hozzá a mustár és a tejföl is, majd hőkiegyenlítettem a forró leveslével és besűrítettem a levest, utoljára az eperlevél tészta került bele és még 5 percig rotyogtattam.Ngyon finom, pikáns leves lett.