Gyümölcskenyér hétvégére

  • 2018.01.19.
  • 8


Ki mondta, hogy gyümölcskenyeret csak karácsonykor lehet sütni ?Van egy csomó aszalt szilvám, barackom, dióm, mandulám, no meg kellett valami finomság, amit eszegethetek majd a hétvégén tejhez, kakaóhoz, így hát szépen bekevertem.
Hozzávalók:kb. 20 dkg aszalt gyümölcs apró darabokra vágvakandírozott citromhéjmazsoladió és mandula darabokra tördelveTészta:15 dkg puha vaj5 tojás10-15 dkg cukor2 vaníliáscukor25 dkg liszt1/2 cs. sütőpor1 citrom héja reszelve2 ek. tejAz aszaltakat, a diót és mandulát a darabolás, tördelés után lisztben megforgattam, félretettem.A vajat, tojásokat, cukrokat kézi robottal simára és egyneműre kevertem, apránként hozzáadtam a sütőporos lisztet, végül a citromhéjat és 2-3 ek. tejjel lazítottam egy kicsit, mert túl sűrűnek találtam.Utoljára ment bele az összes lisztes gyümölcs és mag, így nem fog lesüllyedni semmi az aljára.Egy tégla formájú sütőedényt vajaztam, liszteztem és belesimítottam a masszát.200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sült, majd tűpróbával állapítottam meg, hogy elkészült.A formában hagytam 10 percig pihenni, majd tálra borítottam és hagytam teljesen kihűlni, csak ezután porcukroztam.Nagyon finom lett, csak úgy tűnnek el a szeletek, ahogy térülök-fordulok a járókeretemmel a kiskonyhámban.Legközelebb ischlert fogok sütni, itt az ideje, még soha nem sütöttem és nagyon szeretem azt is.