Eszembe jutott egy retro étel...

  • 2018.01.09.
  • 8

... a menzákon ettünk ilyet anno
és finom volt, legalábbis én szerettem.Ki emlékszik erre az ételre ?
Sertéskaraj hagymás szaftban... adták krumplipürével, rizzsel a menzákon, én most nokedlit szaggattam melléElkészítése:1-2 szelet karaj fejenkéntsó, bors, kevés pirospaprika1-2 db vöröshagyma vékony félkarikára darabolva1 ek. zsírA hússzeleteket kicsit klopfoltam, majd befűszereztem és a megforrósított zsíron mindkét oldalukon elősütöttem, hozzáadtam a hagymát, kicsit összedinszteltem, majd annyi vízzel engedtem fel, ami épp ellepte. Puhára pároltam az egészet.A végén, ha szükséges még lehet sózni, borsozni. A szép színét attól a pici pirospaprikától kapja az étel, amivel a húst a sütés előtt meghintettem.Mire elkészül egy nagyon finom, ízes, sűrű szaft lesz alatta.Bármilyen salátával vagy hordós savanyúsággal tálalható.