Csülök rakottasok házilag... két recept is egymás után...

  • 2017.09.28.
  • 5

Egy bloggertársam receptjét is szívből ajánlom elkészítésre, nagyon finom, tudom, mert megcsináltam én is.Az én receptem így néz ki és itt található: A receptek címszó alatt: "Csülök rakott házilag"https://zsanuaria.blogspot.hu/2017/03/reggelire-vagy-vacsorara-rakott-csulok.htmlNagyon finom volt, imádtam minden falatot, ahogy bejön a hideg azonnal készítek megint.Ez pedig Veusé:Füstölt csülöktekercs házilag2 db szép füstölt csülök
2 fej vöröshagyma4-8 gerezd fokhagyma1 tk szemes bors1 kiskanál morzsolt majoránnaA füstölt csülköket kuktában kb. 1,5 óra alatt puhára főzni a hagymás, fokhagymás, borsos majoránnás vízben.A hagymát, fokhagymát tisztítva, egészben tesszük a főzőlébe.Ennyi idő elteltével a hús vajpuha lesz.A csülköket óvatosan tálra vesszük, vigyázva arra, hogy lehetőleg egyben maradjanak. Ha már kihűlt kissé, kihúzzuk a csontokat.Egy tálcára több réteg frissen tartó fóliát vágunk vagy őzgerinc formát kifóliázunk és ráhalmozzuk a csülökhúst úgy, hogy aki szereti a bőrös részét, azt tegye alulra, ezáltal az kerül kívülre majd, aki nem szereti az csak a sovány húst használja fel.Ha tálcán állítottuk össze akkor szorosan feltekerjük, az egyik végét összekötjük, majd beállítjuk egy henger alakú formába, pl. egy műanyag mérőedény tökéletesen megfelelő, a felső még nyitott végén óvatosan belemerünk a főzőléből 4-5 evőkanálnyit, majd szorosan ott is összekötjük, vagy ha őzgerinc formába, akkor felülről meglocsoljuk ugyanúgy 4-5 evőkanálnyi főzőlével minden oldalról ráhajtjuk a fóliaréteget.Valamilyen nehezékkel lenyomkodjuk, így hagyjuk teljesen kihűlni, majd legalább 1 napra hűtőbe tesszük dermedni.Utána óvatosan leszedjük a fóliát és kedvünk szerint szeletelhetjük. Fagyaszthatjuk is, felengedés után olyan, mintha akkor készült volna .Friss kenyérrel, hagymával, paradicsommal, főtt tojással, tormával, mustárral mennyei lakoma !https://veruskonyhaja.blogspot.hu
receptjehttp://veruskonyhaja.blogspot.hu/2016/09/fustolt-csuloktekercs.html