Kolbászgombócos kapros krumplileves... holnapra

  • 2017.07.07.
  • 2

Jön az egész család, pakolni fogják a cuccaimat, kell a finom ebéd, nehogy éhezzenek nekem.
Kolbászgombócos kapros krumplilevesHozzávalók:2 l füstölt oldalas főtt,
lefagyasztott leve1 pár sütnivaló kolbász1 cs. újhagyma, karikázva1 fej fokhagyma, gerezdekre szedve1,5 kg krumpli, kockázva2 cs. kapor, aprórasó, bors, paprikakrém /saját eltevés/tejföl, liszt a habaráshozA kiolvasztott füstöltlevet fazékba öntöttem és kezdtem felforralni.A kolbászhúst kiszedtem a bélből, amibe töltve volt és helyes kis gombóckákat görgettem belőle, semmit nem kellett hozzáadni, kellően ízes, fűszeres volt.Megpucoltam és felkockáztam a rengeteg krumplit, legközelebb egy adag leveszöldséget is teszek hozzá, nem rontja el.Amikor felforrt a füstöltlé sorban tettem bele az újhagymakarikákat, a rengeteg fokhagymagerezdet, a krumplit, végül a gombóckákat, a paprikakrémet, sóztam és borsoztam, ment hozzá a sok-sok kapor is,
még feleresztettem annyi vízzel, amennyi levest szerettem volna, jó sok kell holnapra a pakoló családnak.Az egészet puhára főztem, ez még félóra sem volt.Végül 1 ek. lisztet a tejföllel és némi vízzel simára kevertem, hőkiegyenlítettem és összefőztem a levessel.Holnap még kap tejfölt, mert nem volt itthon sok egyelőre, na de majd holnap már lesz bőven.Nagyon finom, nyárias, de mégis tartalmas leves lett, holnap e mellé még sütök egy nagy adag sajtos pogácsát, lakjanak jól a
rakodók-pakolók.Az iszonyatos mennyiségű könyv, csetreszek, étkészletek, edények kerülnek sorra.Csak már túl lennék rajta, közben meg annyira fáj a lábam, pláne, ha frontok jönnek, hogy elmondani nem tudom. Mindegy, nem akarok panaszkodni, mindenkinek megvan a maga baja.... és ilyen sajtos pogácsát sütök majd frissen reggel, jó sokat