Megint egy reggeli

  • 2017.05.05.
  • 4

Úgy látszik állandóan a reggelivel vagyok elfoglalva, ahogy végignézem az eddigi friss posztokat, ez biztos azért van, mert reggel nem vagyok éhes egyáltalán, csak iszom egy teát, beveszem vele a gyógyszereimet és esetleg, ha van itthon /általában van/ eszem egy darab banánt és ezzel elvagyok ebédig, ha reggelizem akkor természetesen nincs banánevés, ugyan próbálok többször kevest enni, falatkákat valamit, néha megy, néha nem, nem mérem magam, de mintha egyre jobban lötyögnék a ruháimban. Sok levest eszem, a főzelékeket is inkább hígabbra, levesesre készítem, és persze
húsokat salátákkal vagy valamilyen savanyúsággal. Amikor valami rágcsálhatnékom van, akkor jönnek a kölesgolyók, vagy a natúr pattogatott kukorica, alma, bár az almák már nem az igaziak, de azért mivel van itthon, eszem belőle.Hát így vagyok mostanság.
Tojáslepény újhagymás3 db tojás felverve villával2 szál újhagyma karikázva a zöldjével együtt1 tk. vajSerpenyőt szárazon jól felforrósítom, a tojást egy tálkában felverem, majd belekeverem az újhagymakarikákat, sózom, a vajat beledobom a serpenyőbe és körkörös mozgatással igyekszem elérni, hogy a serpenyő alja mindenütt vajas legyen, nem baj, ha közben picit barnulni kezd a vaj, isteni aromája lesz tőle a tojásnak, végül beleöntöm a hagymás tojáskeveréket, hagyom, hogy összeálljon kissé, majd egy spatulával a belsejét átmozgatom, kevergetem, hogy a lötyögős rész is megsüljön, amikor ez megtörténik akkor egy laza csuklómozdulattal és a spatulával a tojáslepény egyik felét visszahajtom a másik felére és már csúsztatom is a tányérra.Természetesen bármivel "tölthetjük", ez lehet: gombaszeletkék, zöldpaprikakockák, sült szalonna kockák, virslikarikák, minddel nagyon finom. Friss idényzöldséggel tálalom.Az egyik legjobb reggeli és a legegyszerűbb is.