Tojáskrém tavaszias

  • 2017.04.02.
  • 7


Többféle
tojáskrém van a blogomon a receptek között, mert szeretjük, ezt most Nea blogján láttam meg, és már mentem is a konyhába elkészíteni, igazi friss, üde, tavaszias.Persze extrudált kenyérre kenve ettem-eszem, jó sok medvehagymával, nagyon finom tojáskrém változat.
Tojáskrém tavasziHozzávalók:7 db főtt tojás, kihűtve lereszelni10 dkg puha vaj2-3 ek. tejföl 20%-os2 tk. mustársó, őrölt bors,1 cs. piros hónapos retek, vagy 1-2 db. fehér kerek vajretek, szintén reszelve1 cs. újhagyma, vékony karikákra vágvamedvehagyma apróra aprítvaA tojásokat megfőztem, majd többször váltott hidegvízben kihűtöttem,
közben mindegyiket meghengergettem, hogy a héja összetörjön és így hagytam még állni a hidegvízben, míg a többi hozzávalót kikevertem. Ezzel a módszerrel könnyen meg tudom pucolni végül.A vajat habosra kevertem a tejföllel, mustárral fűszerekkel, sajnos a medvehagymát nem tudom belekeverni, mert a családban senki nem szereti csak én, így csak az én kenyereimre kerülhetnek kizárólag. A retket lereszeltem, majd a főtt tojásokat is és mindkettőt belekevertem a vajas krémbe, végül az újhagyma is ment hozzá, majd amikor egynemű lett átkanalaztam egy zárható tetejű tálkába és beraktam a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.A fogyózás miatt én extrudált kenyérre kenve eszem, egyébként nagyon megszerettem ezt a "kenyeret" mert jó ropogós, nincs vele semmi baj, mindenhez ezt eszem mostanában.Egyébként friss kenyérre kenve, vagy pirítósra kenve ajánlom, nagyon finom.