Nokedli teljes kiőrlésű lisztből...

  • 2017.04.12.
  • 0

A sok zöldséges étel után annyira kiéhezett voltam már valami fajsúlyosabbra, így pörkölthöz ezt a nokedlit készítettem, ízre ugyanolyan, mint a hagyományos fehérlisztből készített, csak a színe sötétebb,
már csak a képen látható mennyiség felét
tudtam megenni, ez jó jel, a gyomrom már szűkebb lett valószínűleg. Még készítettem valamit teljes kiőrlésű lisztből, de azt holnap mutatom meg.Nokedli köret sertésmáj pörkölthöz15-20 dkg teljes kiőrlésű liszt1-2 tojássóvízKözvetlenül a szaggatás előtt keverem be a nokedlitésztát, csak úgy hevenyészve, majd most deszkáról késsel szaggattam a lobogó sós vízbe, pár perces főzés után már szűrtem is le.Sertésmáj pörkölthöz lett köret, ecetes karfiollal, uborkával.A májpörköltet a szokott módon készítettem, ahogy egyébként is bármilyen húsból, hagymásan, pirospaprikásan, sűrű szafttal.