Ceruzabab ebédek... hol hússal, hol anélkül

  • 2017.04.29.
  • 6

Bármilyen vajon párolt zöldséggel szeretek ilyen egyszerűen ebédelni, bébirépával, kelbimbóval, brokkolival, karfiollal, csemege kukoricával, vegyes zöldségkeverékkel... a csirkén kívül jó bármilyen sülthússal, vagy hús nélkül, de akkor sok reszelt sajttal, esetleg tejfölözve.Mindenhogyan finom, laktató
és diétás is egyben.Első variáció: fűszeres csirkemellkockákkalA csirkemell filét kockáztam, most sültcsirke fűszerkeverékben forgattam meg, majd vajon addig pirítottam, míg megszínesedett, megpörkölődött a hús.A zöld hosszú ceruzabab mindkettőnél ugyanúgy készült:1 cs fagyasztott ceruzabab5 dkg vaj4-5 gerezd fokhagyma, lapkákra vágva1 dl tejszínsó, borsWokban felforrósítottam a
vajat a fokhagymalapkákkal együtt, majd összepároltam a fagyott babbal
fedő alatt, a végén sóztam, borsoztam és felöntöttem a tejszínnel, jól összeforgattam az egészet vigyázva, nehogy összetörjem a babokat.Egyik nap a csirkével majd másik nap rengeteg reszelt sajttal tálaltamMásik variáció: sok-sok reszelt sajttaltrappista sajtot szórtam rá, jó sokat reszelve, de bármilyennel finom, ami csak van otthon és szeretjük