Kenyérlángos 1 személyre

  • 2016.07.08.
  • 8

Persze, hogy nem találtam el a csökkentett adagot sem, 3 főnek is elég lenne egy evésre ez az adag, pedig 25 dkg liszttel készítettem, még mindig csökkenteni kell tovább
Kenyérlángos... szalámis, tejfölös, hagymás, szalonnapörcös, erőspaprikás, tükörtojásos, sajtosa felsoroltak mind vannak rajtaHozzávalók:25 dkg finomlisztfél tasak élesztőpor1 csapott ek. só1 tk. cukor1,5 dl langyos víz3-4 ek. olajEgy tálba kimértem a lisztet, négy mélyedést készítettem a tál falánál ahova beszórtam a sót, cukrot, élesztőt, olajat, hogy előre ne érintkezzenek egymással majd a langyos víz adagolásával szépen összegyúrtam jó simára, menet közben érzi az ember keze, hogy miből kell esetleg még, ha picit ragacsos akkor kevéske liszt még, ha túl száraz kevés víz még, és még olaj akkor, ha nem elég bársonyos tapintású a gyúrás vége felé.Szép sima, ruganyos tésztának kell a végére lennie. Letakarva egy órát kelesztettem.Ezalatt elkészítettem a feltéteket:5 dkg szalonna1 fej vöröshagyma, legközelebb kettő kell10 szelet paprikás szalámipár karika hegyes erős paprika1 tojástejföl bőven10 dkg reszelt sajt
egy csík szalonnát felkockáztam és pörcre sütöttem, egy fej hagymát félkarikára szeleteltem, hegyes erős paprikát szeleteltem, kikészítettem a jó minőségű paprikás szalámit és egy tojást, no meg a tejfölt, amit majdnem kifelejtettem, és megreszeltem a sajtot is.... amikor megkelt a tészta, illetve letelt az egy óra, egy tepsit kizsíroztam, a tésztát a tepsi méretére kihúzogattam, belenyomkodtam, hogy legyen pereme jócskán, villával megszurkáltam.Meglocsoltam pár kanál szalonnazsírral, majd rászórtam a pörcöket és a hagymakarikákat, ekkor jutott eszembe, hogy úristen a tejföl !!! lemaradt, na gyorsan elő és kanalaztam is rá bőven, erre jöttek a szalámikarikák, közé az erős paprika, középre mélyedést nyomtam és beleütöttem a nyers tojást és raktam is be a 220 fokra előmelegített sütőbe, pár perc után vettem észre.... és a reszelt sajt, nosza kikaptam a tepsit, megszórtam rengeteg sajttal, gyorsan vissza és sült egészen addig, míg jó piros ropogós nem lett, ez volt vagy 30 perc azt hiszem.Kicsit szélütötten készítettem, de végül finom lett, talán lehetett volna sósabb, de isteni ropogós lett a tésztája és nem túl vastag, összhangban rajta a feltétek, picit csípős is, pont ahogy szeretem, ahogy szerettük mindig is.