Buggyantott tojás vajaspirítóson...

  • 2016.04.13.
  • 0

Ma ezt reggeliztünk, fejenként 2 db buggyantott tojást, szeretjük és nem is értem miért nincs gyakrabban, ugyanis, ha a víz felforrt onnantól pár perc és kész is van.Mindent készítsünk oda a kezünk ügyébe.Amíg a víz melegszik elkészítem a pirítósokat, kistányérokra teszem, vékonyan megvajazom, picit sózom.Ha felforrt a víz takarékra veszem, épp gyöngyözőre, megsózom, beleloccsintok egy kevés ecetet, majd a már odakészített tojásokat egyenként merőkanálba ütöm és mielőtt óvatosan beleengedném a forróvízbe, előtte egy kanállal jól megkeverem, hogy örvény képződjön a közepén és pont abba az örvénybe eresztem, csúsztatom óvatosan a merőkanálból, majd jön a következő keverés... tojás...Mire belemegy a negyedik - jól meg kell jegyezni melyik-melyik, nehogy a még teljesen nyerset kapjam ki - az elsőt már veszem is ki szűrőkanállal, jól lecsepegtetve a pirítósra helyezem. Innentől egymás után, a kezdeti sorrend szerint veszem is ki az összeset, tálalás előtt megsózom, bevágom egy kicsit mindet, hogy látványosan folyjon ki a sárgája és még melegen esszük is.Csodásan finom és könnyű reggeli.Lehet hozzá enni mindenféle primőrt, uborkát, újhagymát, retket.Ja, és egy nagy bögre tejet, teát, tejeskávét, kakaót, mikor mit.Sokan félnek a készítésétől, pedig nem kéne, mert mi is történik, ha nem lesz tökéletesen kerek alakzatú fehérjébe burkolt még folyós sárgája ? semmi, az égvilágon semmi, akkor is finom, ha picit túlfőztük, ha nem folyik a sárgája, hanem darabos, ha a fehérje kócosan kereng itt-ott, attól még finom és meg lehet enni.Lazán kell nekiállni, akkor sikerülni fog, tökéletes nem lesz, de megközelíti :-)