Almás mindenféle... kevert süti

  • 2016.03.07.
  • 0

Azért almás-mindenféle, mert tényleg rengeteg minden van benne, majd meglátjátok.Másrészt ez a süti is az "Édes Nagyik finom sütik"
cseh-szlovák valamely részéből van.Valódi ízorgia, szottyos a sok finomságtól, holott pofonegyszerű.Bekerült az állandóan készítendők sorába.Hozzávalók:kb. 1 kg alma, reszelve3 egész tojás40 dkg liszt5 dkg kakaópor1 ek. szódabikarbóna30 dkg cukor /én csak 20 dkg-ot tettem bele, tulajdonképpen elég/10 dkg kókuszreszelék5 dkg dió egész esetleg félbe törve5 dkg mazsola2 dl olajA receptben nincs benne, de szerintem 1-2 ek. mézet is lehet bele csorgatni, tuti jót tesz, legközelebb teszek is hozzá.Még Sziciliáról, az Etna tövéből lett hozva mézben eltett különféle dió-mandula, ezt is a tetejére dobáltam/kanalaztam a mézzel együtt.Sütőt bekapcsoltam 180 fokra.A mérlegem nagy táljába belemértem sorban az összes szárazanyagot és elkevertem.A nagy sütis tepsimet /25x35/ kivajaztam.Az almát egy másik nagy tálba lereszeltem, NEM
KELL
KINYOMKODNI !!!!.Amikor megvolt az alma, hozzákevertem a szárazokat csak úgy nagyjából, majd beleütöttem az egész tojásokat, nos ezzel már kicsit jobban átkevertem és
több részletben öntöttem az olajat, mindig alaposan átkeverve, a végére teljesen egyneműnek kell lennie.Beleöntöttem a tepsibe, nyersen a feléig kitöltötte, sütés végére felemelkedett a pereméig, szóval a végére kitöltötte teljesen.Figyelem ! ez nagy adag süti, aki csak 2 főre szeretné, mindenképpen felezze az adagot, de a tepsi méretet is !!!!Ment a sütőbe 180 fokon és kb. 40-45 perc szükséges, hogy átsüljön, természetesen egy villával meg kell szurkálni a középső részeket, innen tudjuk, hogy megsült-e, ha a villa tisztán jön ki, már nem mászkos, akkor kész.A tepsiben hagytam kihűlni, simán kifordítottam belőle, majd két deszka között visszafordítottam a talpára, hogy tudjam szeletelni.Porcukrozni lehet, isteni finom szaftos sütemény, másnapra sem szárad ki.