Továbbra is csak könnyedén...

  • 2016.01.13.
  • 4


Csak semmi nehezet még, egyelőre még nem főzök-sütök semmi fajsúlyosat, de abból látszik, hogy lassan-lassan kezdünk kiéhezni, hogy már gondolatban eljátszom egy "csülökpörkölt" vagy egy "csülök pékné" készítésével, sőt a "sólet" is benne van a pakliban, mivel van itthon füstölt pulykacomb, ugye azzal is kell majd kezdeni valamit...Sonkás-sajtos szarvacska tejfölösen20 dkg szarvacska tészta10-15 dkg főtt füstölt sonka, kockázva1 kisebb fej vöröshagyma kis kockákra aprítvasok reszelt sajtsok tejfölA tésztát lobogó forró, sós vízben kb. 8-10 perc alatt kifőzöm, leszűröm.A hagymát kevés olajon üvegesre pirítom, hozzáadom a sonkakockákat, jól összeforgatom, sózom, borsozom és beleforgatom a leszűrt szarvacskát, pár evőkanál tejföllel jól összekeverem az egészet, olajozott tepsibe vagy tűzálló tálba borítom, megszórom rengeteg reszelt sajttal és forró 180 fokos sütőben kicsit összesütöm, amikor már pirult a sajt a tetején, kész is, kivehető.Tálaláskor tejföl még mehet rá.A végeredmény jó szottyos, nagyon sajtos finomság.Karfiol lengyelesen... azaz a rózsáira szedett, sós/vegetás/őrölt borsos vízben roppanósra párolt karfiolt leszűrve tányérokra adagolom, meghintem bőven pirított zsemlemorzsával és jó sok tejföllel meglocsolva tálalom. Imádjuk minden évszakban.