Az utóbbi idők legfinomabb és leggyorsabb ebédje....

  • 2015.09.29.
  • 6

... és ezt most nagyon komolyan írom, szuperfinom - vagy nagyon éhesek voltunk...... és nagyon gyorsan kész, talán még fél óra sem kell az elkészítéséhez...A Kifőztük magazin szeptemberi számában akadtam rá.Szívből ajánlom mindenkinek elkészítésre, akár ebédre, akár vacsorára, nem bánja meg.Hozzávalók:
1 cs csirkemáj 0,5 kg2 db vöröshagyma2 ek olaj vagy zsírpirospaprika, 2 ek. majoranna,só, bors2 bögre zöldborsó2 bögre rizs1 ek. szárított petrezselyemMegtisztítottam a csirkemájat még félfagyott állapotában, tapasztalatom szerint ilyenkor könnyebb a nem odavaló dolgokat eltávolítani, kivágni, majd minden félmáj darabot háromba vágtam.Másodszor a fagyasztott zöldborsót főztem 5 perc alatt puhára, sós-szódabikarbonás vízben, majd leszűrve félretettem.A rizst kevés olajon átforgattam, rövid ideig pirítgattam, sóztam, borsoztam, petrezselymeztem és háromszoros vízmennyiséggel felöntve addig főztem, míg épp kilátszott a víz alól, akkor elzártam, ráborítottam egy konyharuhát és úgy hagytam, hogy felszívja az összes folyadékot.A vöröshagymákat félkarikára vágtam és kevés zsiradékon üvegesre dinszteltem, meghintettem pirospaprikával, elkevertem és nagyra véve a lángot beleborítottam a májat.Állandó kevergetéssel, fordítgatással addig pirítottam amíg már nem láttam nyersnek, rózsaszínűnek, amíg olyan volt egy is, azt mindig a serpenyő alja felé forgattam.Az egész tokkal-vonóval 10 perc lehetett, a végén 1-2 májdarabot a falapáttal kettévágva bizonyosodtam meg, hogy oké, megsült.Ekkor szórtam rá a bő 1-2 evőkanálnyi majorannát majd az őrölt borsot, ezekkel is összeforgattam és kész is volt.Itt a végén kevertem hozzá a zöldborsót is.Tálaláskor a rizsre mertem a zöldborsós májragut és jól megsóztam.Mindenkinek eszméletlenül ízlett, nálunk ezentúl sűrűn lesz ez a fogás, mert nagyon finom és hatalmas siker volt.Krumplipürével is el tudom képzelni.