A lebbencs...

  • 2015.03.25.
  • 8

Szó szerint élek-halok ezért a levesért, minden héten egyszer, ha tehetem megfőzöm, ha mégsem akkor kéthetente kötelezően lennie kell... ha éhes vagyok és arra gondolok, hogy mit is ennék legszívesebben, akkor mindig ez a leves jut az eszembe és már indulok is a konyhába elkészíteni....Télen jó forrón, mert hideg van és olyan jó melegítő...Nyáron meg langyosan, mert olyan jó ízes...Szóval minden évszakban...1 csomag nagykocka tészta10-15 dkg sima füstölt kenyérszalonna kockázva /a bőre külön beledobva a levesbe/1 nagy vöröshagyma apróra kockázva1 ek. paprikakrém vagy zöld hegyes erős paprika karikázvapirospaprika, só, borsA szalonnát pörcre sütöm, majd kistányérra kiszedem, félreteszem.A szalonnazsíron megpirítom a kockatésztát, majd hozzádobom a vöröshagymakockákat és összedinsztelem, meghintem bőven pirospaprikával és felengedem annyi vízzel amennyi levest szeretnék, sózom, borsozom, megy hozzá még a paprikakrém vagy az erős paprika, az esetleges szalonnabőrt is beleteszem és puhára főzöm.Tálalás előtt a szalonnabőrt kidobom, mert csak a belefőtt füstössége, íze szükséges hozzá, viszont a ropogósra sült pörcöket beleszórom.Mint a képeken látható, így szeretem, hogy több a tészta, mint a lé, azaz megáll benne a kanál.Megunhatatlan szerelem nálam ez a leves...