Karácsonyra Pulykacomb ropogósra sütve......

  • 2013.12.16.
  • 4

Karácsony első vagy másodnapján nálunk mindig van pulykasült, azaz ropogósra sült pulykacomb, párolt lilakáposztával, amit néha megbolondítok aszalt szilvával, vagy szilvaszószt készítek a sült mellé, mert maga a szilva, és szerintem az édes szósz is, kitűnően passzol a viszonylag semleges ízű pulykához.Recept részletes leírása
ittPárolt lilakáposzta receptleírás ittSzilvaszósz
1 ü. szilvakompót
vagy/1 kg friss magozott szilva, vagy fagyasztott magozott szilva, évszaktól függően/szegfűszeg, fahéj
/vagy 1-2 tk. mézeskalács fűszerkeverék/cukor ízlés szerint1-2 ek. keményítő vagy liszt, kevés vízzel simára keverve1-2 dl habtejszínHa kompótból készítem akkor a levét felmelegítve besűrítem, tejszínnel felengedem és belekavarom a szilvaszemeket, összerottyantom, krémesen sűrűre.Ha friss vagy fagyasztott szilvából, akkor először elkészítem a fűszeres, cukros alaplevet, úgy egy litert, majd hozzákeverem a gyümölcsöt, összefőzöm, de nem szét, hanem csak roppanósra és ezek után sűrítem be, majd tejszínnel krémesítem.Nagyon finom bármilyen sülthöz, de a pulykacombhoz egészen kiváló.