Paprikás lecsós tarja

  • 2013.09.06.
  • 9

Nagyon finom, gyors, egyszerű, vendégségre is kitűnő étel.Barbinál láttam és muszáj volt azonnal kipróbálni, megkóstolni, köszönöm is neki nagyon, mert újabb finomsággal bővült a recepttár.Szeretem az ilyesmit nagyon.kb.10 szelet tarja, az enyém egyben volt és csontos, úgyhogy kicsontoztam és felszeleteltem nem túl vékonyra, jól besóztam, beborsoztam
és így hagytam állni fél órát4 db zöldpaprika kis kockákra darabolva1 hegyes erős paprika szintén kis kockákra4 db paradicsom kockázva2-3 db vöröshagyma szintén kockázvasó, borssok őrölt pirospaprika4-6. ek. zsír olvasztvaÉn is a nagy kacsasütőmet fogtam be, abban olyan jól elférnek az ilyen nagy mennyiségű szaftos, ragus dolgok./Nem beszélve az egészben sült ropogós kacsáról... hmmmm..... sőt még egy liba vagy pulyka is belefér egészben, de most ezt hagyjuk.../Meglocsoltam 2 ek. zsírral és elterítettem az alján a zöldségeket, tiszta kézzel összekevertem.A besózott, borsozott szeleteket megforgattam sok-sok pirospaprikában, mint a panírozásnál a lisztben és szépen egymás mellé fektettem, rá a zöldségalapra.A húsos csontdarabbal is ezt tettem, majd elhelyeztem az egyik sarkában a sütőtálnak.Az egészet újra lelocsoltam 2 ek. zsírral, rátettem a fedelét a kacsasütőnek és ment a sütőbe, 180 fokra és kb 1 órára párolódni.Addig rá sem kell nézni.Az egy óra leteltével kivettem, fedő le, a lecsós alaptól bőven volt lé alatta, annak a nagyját leöntöttem / nem kell kidobni, bármilyen pirospaprikás leveshez hozzáadható másnap/ és visszatettem lepirítani már 200 fokon kb. 10 perc, majd megint ki, megfordítottam a szeleteket, csontot, hogy a másik oldal is ropogósra süljön, és az utolsó 10 percre visszatettem.Miközben az egész készült rizst pároltam mellé köretnek.Kovászos uborkával tálaltam.Finom szaftos volt a lecsótól, a hús kívül ropogós belül vajpuha, nagyon jó ízű a jóféle pirospaprikától.Legközelebb egy-két tarjaszeletet csípős pirospaprikában forgatok meg, csak az érdekesség kedvéért, én imádom erősen is.Az egész család együltő helyében megette az egészet, mindenkinek nagyon ízlett. Ismételnem kell majd.Ja és a húsos csont valami mennyei volt, érdemes volt azt is beletenni.