Vajon párolt spárga... sült baconpörcökkel... posírozott tojással

  • 2013.05.15.
  • 1

Juj ez így nagyon-nagyon jó, irtó finom !És milyen egyszerű !Mindenkinek ajánlom.Vasárnap reggel - ill. volt az már 11 óra is - leptem meg a családot ezzel a villásreggelivel, mondhatom frenetikus sikere volt.Életemben először készítettem posírozott tojást, izgultam is egy kicsit, de végül nem bizonyult nehéz műveletnek.2 cs. spárga, tisztítva és 2 cm-es darabokra vágva
/talpából levesalap készült/12-15 szelet bacon, felcsíkozvatojás, személyenként 2 db5-8 dkg vaj, só, borsposírozáshoz : 4 dl víz, 1 ek. ecet, sóEgy nagy serpenyőben vajat olvasztottam, rádobtam a szalonnadarabokat és pörcösre sütöttem, azután hozzátettem a spárgákat, sóztam, borsoztam és fedő alatt, saját levében megpároltam. 10 perc.Kenyérszeleteket pirítottam.Nekiálltam a posírozásnak.Odatettem egy kisfazékban vizet forrni, majd sóztam, eceteztem és takaréklángra állítottam, hogy éppen csak gyöngyözzön.A tojásokat egyenként merőkanálba ütöttem és lassan, óvatosan a gyöngyöző vízbe csúsztattam, egy falapáttal igyekeztem a fehérjét úgy igazgatni, hogy formásan nézzen majd ki, de végül is ez nem annyira fontos, hiszen nem kiállításra visszük.2 percig főztem egyenként mindegyiket, majd szűrőkanállal kivettem és lecsepegtettem.Ennyi, igaz, hogy nem ördöngösség ?Már a tányéron várakozó baconos spárga tetejére igazítottam, meghintettem sóval, kicsit bevágtam, hogy minél látványosabb legyen, amikor kicsorog a forró tojássárgája és meleg pirítóssal tálaltam.Hatalmas kanna forró citromos tea vagy tejszínes kávé dukált utána, kinek mi kellett.Őrült sikere volt a reggelinek és nekem is.Amíg tart a spárgaszezon többször ismételnem kell, megeskettek, hogy így lesz.