Megint egy tésztás étel....

  • 2013.04.23.
  • 3

...mert gyorsan elkészül...mert könnyű a gyomornak...mert jólesik...és mert finomTavaszias menü...csak egyszerűen...karalábéleves, mert levesnek lennie kell...2 db karalábé kisebb hasábokra vágva1 sárgarépa
karikázva1 fehérrépa karikázva1 cs. petrezselyemegy marék kiskocka tészta3 dkg vajsó, borsA vajon a répákat megdinszteltem, amikor már szép sárga színű lett hozzáadtam a karalábét, a petrezselymet és felöntöttem annyi vízzel, amennyi levest akartam, sóztam, borsoztam és 10-15 perc alatt puhára főztem, az utolsó 5 percre hozzászórtam a tésztát is.
...tejszínes, petrezselymes, erős paprikás gombaszósz fusili tésztával1/2 kg gomba, félbe negyedbe vágva1 vöröshagyma apróra kockázva1 db hegyes erős paprika vékonyan felkarikázva1 cs. petrezselyem aprórasó, bors1-2 dl tejszín1 ek. lisztreszelt sajt a tetejére
/el is maradhat/Kevés olajon a hagymát dinszteltem, majd ment hozzá a paprika és a gomba is, sóztam, borsoztam, lefedve hagytam párolódni, a gomba sok levet enged, hagytam elfőni, majd meghintettem egy kevés liszttel és felöntöttem a tejszínnel, mártás sűrűségűre beforraltam, beleszórtam a petrezselymet is, majd az előzőekben sós vízben kifőzött forró tésztára tálaltam, reszelt sajttal bőven megszórva ettük.Jó volt.