Medvehagyma eltevése 2.

  • 2013.04.25.
  • 4

Megint kaptam egy nagy doboz medvehagymát Yoentől, ugyanúgy mint tavaly, télire a
tartósítása itt olvasható.Nagyon köszönöm Yoen !!!Idén úgy döntöttem csak olajban és sóban teszem el, bár a tavalyi fagyasztásos módszer is jó volt, mindenbe tettem ami csak megkívánta, finomabbá tette az ételeinket.Épp mostanra fogyott el a tavalyi készlet.Többször váltott bő vízben jól átmostam a leveleket, majd lerázogattam, szétterítettem, hogy tudjon szikkadni kicsit, addig előkészítettem a késes robotot, az olajat, a sót és kettő dunsztos üveget, pont olyat amikbe a lekvárokat szoktam eltenni.Az üvegeket jól kimostam, majd szájjal lefelé tiszta konyharuhára állítottam.1-2 óra elteltével ollóval felszabdaltam a leveleket, hogy könnyebb legyen felaprítania a gépnek, két nagy műanyagtál tele lett vele.Több részletben, olajjal és sóval elkeverve a gép pépesítette, bár néha hamarabb leállítottam, hagytam egy kissé rusztikusra is és kanállal az üvegekbe szedtem.Egy üveg teljesen tele lett, egy pedig majdnem, de mindkettőre öntöttem még annyi olajat, hogy teljesen ellepje.Azért a biztonság kedvéért hűtőben tartom mindkét üveget, mert akkor biztosan jövő ilyenkorig lesz.Most viszont kenek egy szelet vajaskenyeret és a késes robot táljából a letapadt maradékot rákenem, mielőtt mosogatásra kerülne a sor.Imádom.