Porhanyós kifli

  • 2015.12.30.
  • 3

Egyszerű, finom és egyben mutatósabb sütireceptet találni valljuk be nem mindig egyszerű és állandóan muffint se lehet készíteni.
 
Így nem marad más hátra, mint egy újabb recept vegánosítása. A porhanyós kifli tökéletes vendégváró vagy házibuliba szállítható finomság, mert már egy süti is laktat, tömény, egyszerű elkészíteni, könnyű szállítani és szervírozni.

Alapanyagok:
50 dkg liszt
18 dkg kókuszzsír
1 dl növényi tejszín
1 kanál olaj
1 kanál cukor
2 dkg élesztő
víz
1. Az élesztőt futtassuk fel cukros langyos vízben.
2. A lisztet morzsoljuk össze a kókuszzsírral, majd adjuk hozzá a cukrot és a felfuttatott élesztőt, végül pedig a növényi tejszínt.
3. Gyúrjuk össze a tésztát és pihentessük kb. 1 órát.
4. A pihentetés után lisztezett nyújtódeszkán 3mm vastagra nyújtsuk ki a tésztát és nagy méretű pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.
5. A tölteléket tegyük a kiszaggatott kerek tészta egyik felére, majd az "üresen" maradt részt hajtsuk rá a töltelékes oldalra.
A tölteléket ízlés szerint készíthetjük el. Megtölthetjük lekvárral, növényi tejszínnel/növényi tejjel fellazított gesztenyepürével, diós töltelékkel (kis lángon cukrot és növényi tejet keverjünk el darált dióval és pár percig főzzük össze), mákos töltelékkel (hasonlóan készül, mint a diós).
6. 180 fokon előmelegített (légkeveréses) sütőben süssük aranybarnára. Ha kinyílnak a sütik az nem baj.
9. A megsült sütiket ízlés szerint porcukorral meghinthetjük.



Ha tetszett a poszt és érdekelnek a veganizmussal kapcsolatos témák, akkor kövess Facebookon , Instagramon és YouTube-on is!