Boristavaszodik Sárváron, avagy II. sétáló borkóstoló április 6-án

  • 2019.03.30.
  • 8

A közelmúltban egy sajtótájékoztató keretében is hírt adtunk róla, de természetesen innen sem maradhat ki, hogy idén is megszervezzük a régió és Vas megye talán legszínesebb grandiózus borkóstolóját, a BORISTAVASZ 2019 - II. sétáló borkóstolót Sárváron. 2019. április 6-án 25 pincészet 100 bora ismerhető meg, de pezsgőt/champagne-t is kortyolgathatunk, sőt, idén már pálinka-, sör-, valamint olíva- és némi delikátkóstolóval is kiegészül a kínálat.25 pincészet 100 bora ismerhető meg a sétálókóstolónA kóstoló különlegessége, hogy először képviselteti majd magát egy helyen, egy időben valamennyi Vas megye területére eső termőterület, amely 3 borvidékhez köthető. Az esemény sokszínű lehetőség a kóstolásra, hiszen egy belépőjegy megváltásával korlátlanul végigkóstolható valamennyi tétel, méghozzá a résztvevő borászok, kiállítók szakmai jelenlétével.Dénes Tibor (Dénes Hegybirtok, Nagy-Somlói borvidék / Ság-hegy) is itt lesz a BoristavaszonA sajtótájékoztatón vendégünk volt a Boristavasz egyik résztvevője, Dénes Tibor
(Dénes Hegybirtok, Nagy-Somlói borvidék / Ság-hegy) is, aki megosztott velünk néhány, a Nagy-Somlói borvidékhez köthető hírt is. A legfontosabb talán közülük, hogy új kezdeményezés vette kezdetét a borvidéken, történetesen egy talán Európában is egyedülálló történet, vagyis hogy a teljes borvidék 100%-ban bioművelésre áll át. Kezdetét is vette az a 4 éves átképzési, felkészülési időszak, amely során tréningeken, belföldi és külföldi tanulmányutakon vesznek majd részt a borászok. Aki többet szeretne tudni a fejleményekről, bátran kérdezze Tibit a Boristavaszon!Bor a pohárban, Vas megyei gasztrotérkép készülőbenA sajtótájékoztatónak még egy fontos, régiónkat érintő híre is volt, amelyet Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Turizmus Szövetség elnöke tett közzé. Az országos "trendre" rácsatlakozva a Szövetség saját forrásból elkészíti ugyanis Vas megye gasztrotérképét, amelynek célja természetesen nem más, mint Vas megye gasztronómiai értékeinek megjelenítése, összefoglalása és bemutatása. A térképen - egy objektív "minősítést" követően - nem csak vendéglátóhelyek, éttermek kaphatnak helyet, hanem Vas megyei borászatok is. Mivel a hozzánk látogató turistáknak egyfajta iránytűként szeretnék a kezükbe adni ezt a kiadványt - ami egyébként online verzióban is elérhető lesz - az idei, nyári szezonra már nagy valószínűséggel kézzel foghatóvá is válik.
A sárvári Neo Étterem és Kávézó három szintjén kóstolhatnak a Boristavasz vendégeiAmi pedig a Boristavaszt illeti: tavaly tavasszal egy régóta tervezett eseményt valósítottunk meg, történetesen a megye első ekkora volumenű és választékú beltéri boros sétálókóstolóját szervezte meg Sárváron a Borista kóstolóműhely és delikát, valamint a helyszínt biztosító Neo Étterem és Kávézó.
A Vas megyei boroktól kezdve Tokajon át egészen Franciaországig kóstolhatunk majdA 2018-ban indult kezdeményezésünk idén folytatódik, így 2019. április 6-án, szombaton 18:00 órától 24:00 óráig egy sétálókóstoló keretében a sárvári Neo Étterem és Kávézó három szintjén ismerhető meg 25 pincészet 100 bora, de pezsgőt/champagne-t is kortyolgathatunk, sőt, idén már pálinka-, sör-, valamint olíva- és némi delikátkóstolóval is kiegészül a kínálat. A sétálókóstolón tehát a Vas megyei boroktól kezdve Balatonon, Zalán, Ászár-Neszmélyen, Pannonhalmán, Szekszárdon, Egeren át Tokajig, és onnan egészen Franciaországig kóstolhatunk majd.A Balaton, Zala, Ászár-Neszmély, Pannonhalma, Szekszárd és Eger sem maradhat ki!
Az idei kóstoló különlegessége, hogy először képviselteti majd magát egy helyen, egy időben valamennyi Vas megye területére eső termőterület, amely 3 borvidékhez köthető. Így Bérbaltavár (Zalai borvidék), Kőszeg, Cák, Bozsok, Gyöngyösfalu, Csepreg, Vaskeresztes (Soproni borvidék) és Ság-hegy, Kis-Somlyó (Nagy-Somlói borvidék) borai együtt kóstolhatók majd a jelen lévő borászokkal. A hazai kínálat mellett természetesen poharakba kerülnek külföldi borok, valamint akár a tradicionális francia pezsgő, a champagne is, de a kóstolható tételek között szerepel a pálinka, a
sör, vala