Jardinette GasztroKlub - Hernyák apa-fia borest

  • 2019.02.27.
  • 9

Tapasztalatból mondom, van annak valami tényleg különös és emlékezetes hangulata, ha egy családból két borászgeneráció együtt mutatja be boraikat, munkájukat, életüket. Legutóbb a sárvári Borista Kóstolóműhely és Delikátban tapasztalhattam mindezt, ahol egy Borcsavargás est keretében az apa, vagyis Cseri Norbert, és fia, Cseri Barni volt a vendégünk, méghozzá a Pannonhalmi borvidékről. Éppen ezért ajánlom szívből a hasonló tematikájú kóstolókat, boresteket, mint például a budai
Jardinette GasztroKlub rendezvényét is.Ahogy a "szlogenükben" is áll, "Többet tudnak, mint egy borvacsora", és mindjárt ki is derül, hogy miért. Valami mocorog ugyanis Budán, újra divatja van a kényelmes borvacsoráknak, együttléteknek, beszélgetéseknek: a Jardinette ráadásul az egyik azon helyek közül, amelyek a hagyományos értelemben vett jószívű budai vendéglátást képviselik. Kálmán Zoltán és csapata a borvacsorák köré is történetet kanyarít, amolyan egész estéset.Az Apa-Fia tematikát folytatva 2019. március 7-én egy igazi vagány pároson, Hernyák Lacin és Tomin a sor. Az etyeki páros igazán összetartó csapatot alkot, aki járt már kint náluk a megújult birtokon, a csodás Fűvészkertben, kóstolta Hernyák Laci "konyakját", vagy részt vett Tomi főzőkurzusán, az tudja, hogy borászatnál jóval több az, amit ők ott a szőlőhegyen "művelnek".Ismerjétek meg családi borászatuk történetét, hogyan álltak át évekkel ezelőtt az organikus gazdálkodásra. Borászatukban bio növényvédelem mellett a komposztálásra, a megújuló energiák folyamatos bevonására, a tudatos és fenntartható energiagazdálkodásra, a környezetünk zöldítésére és vegyszer-mentesítésére nagy hangsúlyt helyeznek. Boraik jó értelemben vett kézműves tételek, melléjük a Jardinette séfje, Csánky István fantasztikus menüsort állít össze a tökéletes ízkombináció jegyében.További részleteket az estéről itt találtok.