Badacsony New Yorkban, kilencedszer!

  • 2019.02.27.
  • 0

Klassz borok, helyi finomságok, Badacsony, New York, vagyis hamarosan Badacsony New Yorkban!
No ne szaladjunk rögtön dollárt váltani, meg repjegyet foglalni az "államokba", mivel csak a budapesti New York Palotába kell elutaznunk, hogy remek badacsonyi borokat és ételeket kóstoljunk. 2019. március 9-én ugyanis immár kilencedik alkalommal szervezik meg azt a hagyományos borvidéki sétakóstolót, ahol a látogatók a badacsonyi térség ízeit is megkóstolhatják.
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park levendulaszörppel és bivalyszalámival, a Csobánci Kézműves Csemege különleges medvehagymás tallérral, levendulás keksszel, cukormentes lekvárokkal, zöldségkrémekkel, csatnikkal, szörpökkel, fűszersókkal készül. A Folly Arborétum & Borászat elhozza egyedi fenyőrügyszörpjét, a Káptalantóti Kemencésház kecskesajtos, paradicsomos falatkákkal, házi káposztás rétessel kínálja az ínyenceket. A Lábdi Termelői és Gasztropiac bemutatja teljes kínálatát: szörpöket, mézeket, lekvárokat, homoktövis termékeket, száraztésztákat, sajtos tallért, süteményeket, mákolajat, dióolajat és még sok minden mást.
Csobánci Kézműves CsemegeA Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum a hagyományos badacsonyi Ürmös bort és annak készítését tárja az érdeklődők elé. A Szegi Családi Gazdaságtól érlelt sajtokat; parenyica, natúr, füstölt, vörösborban érlelt, fűszeres sajtokat lehet kóstolni a borok mellé. A vendégek megismerhetik a Szigligeti Vár és az Ökoturisztikai Látogatóközpont programjait és szolgáltatásait is. A Bacchus Apartman - Borbarlang Vinotéka, a Halászkert Hotel&Étterem, a Hotel Neptun Badacsony - Tilia Borvendéglő akciós szállásajánlataikkal, különféle borkorcsolyákkal, pogácsákkal várják a vendégeket.
Lábdi Termelői és GasztropiacHa mindez nem lenne elég, két izgalmas mesterkurzus avatja be az igazi ínyenceket a badacsonyi borok „titkaiba”.
Dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus, egyetemi docens Badacsonyi “Hegylakók” című előadásán a következő, különleges hegyborokon keresztül mutatja be a borvidék finom különbségeit:
Bakó Ambrus Olaszrizling 2018/Badacsony-hegySzászi Birtok Olaszrizling 2017/Szent-György-hegy
Sabar Borház "Sabar Olaszrizling birtokbor 2017”/Sabar-hegy- Csobánc -Bács-hegyVilla Tolnay Borház Panoráma Olaszrizling 2016/Csobánc
Éliás Birtok Fent a hegyen Olasz rizling 2017/Badacsony-hegyBorbély Családi Pincészet Karós Olasz rizling 2015/Gulács-hegy
Varga Pincészet Aranymetszés Olaszrizling késői 2017/Örsi-hegy
A Szegi Családi Gazdaság sajtjaiA másik mesterkurzus előadója Wolf András, a Salon Étterem és New York Kávéház executive chef-je, a Bocuse d' Or Akadémia tagja, a Séfek Séfe zsűritagja. „A badacsonyi bor és kenyér kapcsolata” című kurzusán különleges, saját készítésű kenyerek, ínyenc ételek és a következő badacsonyi borok közötti harmónia világába avatja be a résztvevőket:
Laposa Birtok Illatos 2018VáliBor Budai Zöld 2017Németh Pince Rózsakő 2018a’Capella Szőlőbirtok Kékfrankos rozé 2018Sellyei Gábor Siller 2018Sipos Borház Pinot G 2017Villa Sandahl Shop Stop Rajnai rizling 2017Folly Arborétum&Borászat Kéknyelű 2017NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Szürkebarát késői 20152HA Szőlőbirtok és Pincészet Courage 2013
Badacsony New YorkbanJegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusokra 2019.
március 7-ig lehet elővételben vásárolni a www.kostolo.badacsony.com oldalon 6.900,- Ft-os áron, vagy a helyszínen korlátozott számban 8.900,- Ft-ért.
A szervezők az érdeklődők figyelmébe ajánlják az alábbi, újdonságképpen bevezetett kedvezményes jegyárakat illetve a hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiatal közönséget megcélzó diákjegyeket:
1. Aki mesterkurzusra is foglal, annak az alapjegy csak 5.900,- Ft-ba kerül.
2. Minimum 5 alapjegy foglalása esetén kedvezményes jegyár: 5.900,- Ft/db.
3. Érvényes diákigazolvánnyal rendelkező hallgatóknak - nappali és levelező tagozatosoknak egyaránt - az alapjegy ára: 4.900,- Ft.4. Szakirányú felsőfokú képzőintézmény