Borvidéki sanzonok a GoodFood - a Világkonyha magazinban

  • 2016.12.11.
  • 3

Rövid, de számunkra nagyon fontos hírecske: a BBC GoodFood - a Világkonyha magazinban 2016. októberi lapszámtól kezdve indult el borvidékeket bemutató sorozatom, Borvidéki sanzon címmel. Most jelent meg a gyönyörűséges decemberi, karácsonyi szám, amelyet azért is ajánlok jó szívvel mindenki figyelmébe, mert nemcsak hogy csodás receptek találhatók benne, de az ünnepi ráhangolódásban is segít rengeteg gyönyörű fotóval.A decemberi lapszámban tehát Borvidéki sanzon sorozatom következő része, a Pannonhalmi borvidék, vagyis a Cseri Pincészet Cseri Norbival, a Hangyál Pincészet Hangyál Balázzsal, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet, valamint Várszegi Asztrik főapát úr gondolatai Ezer év bor címmel. Az én kedvencem pedig a 76. oldalon lévő gyönyörűség, a Zserbó pohárdesszert (amúgy is pohárdesszert-mániás vagyok). Jó készülődést mindenkinek, persze jó borokkal!És néhány korábbi szám és téma:A novemberi számban a Nagy Somlói borvidéket - vagyis a Somlót a "kistesókkal", a Sággal és a Kis-Somlyóval együtt - jártam körbe, benne Balogh Zoli és a Somlói Apátsági Pince, az első Somlói Juhfark Ünnep, Cartwright Éva és a Somlói Borok Boltja, Géró Péter, Barcza Bálint, Kis Tamás és a Somlói Vándor, Dénes Tibor, Erdélyi János, és Ambrus Lajos.Az októberi számban a Soproni borvidéket mutattam be, benne Lukács Szabolcs és a Tastevino, a vaskeresztesi Garger Imre, a Traktorbuli, az Érhardt étterem, Molnár Balázs, és a kőszegi borászok.