Almás- túrós zabkása

  • 2014.04.07.
  • 6




Az utóbbi időben több okból elhanyagoltam a blogot is, és az új receptek kisilabizálását is. Ezen okokat nem részletezném, maradjunk annyiban, hogy így jött ki :).Viszont a fogyókúra nem állt meg, és enni kell, úgyhogy kipróbáltam egy zabkását, ami annyira finomra sikerült, hogy vétek lenne nem megosztani Veletek.Elkészítése gyors, és pofon egyszerű, ráadásul nem kell bele valami sok alkatrész. Ami szipiszupi, mert az ember pénztárcája nem feneketlen....:)Hozzávalók:- 30-40 g zabpehely- 100 g zsírszegény túró- 1 db alma- kevés citromlé- bármilyen édesítő alkalmatosság (nyírfacukor, stevia, édesítő, kókuszvirágcukor stb. )- fahéj- víz




Először is fogod a müzlis táladat, nagyobbacska bögrédet...mindegy, lényeg, hogy mély legyen, és elférjünk benne. Beleöntöd a zabpelyhet, majd hozzá adol annyi vizet, hogy ellepje. Kb. 2 egész percre bedobod a mikróba. Amíg a mikró megy (fél szemed rajta, hátha kifut), az almát lereszeled.Ha a mikró leállt kiveszed a zabpelyhet, majd hozzá adod a reszelt almát és a túrót. Édesíted ízlés szerint, megszórod fahájjal, és facsarsz rá kb. 1 kk. citromlevet. Jól összekevergeted, majd ha kicsit hűlt, nagy boldogan bekebelezheted!! :)

Az élmény felér egy Isteni almáspitével. Bátran ajánlom reggelinek, vagy akár uzsonnának (ha uzsi, akkor kevesebb zabpehellyel, vagy pedig zabkorpával készítsed)!Kalóriatartalma a mennyiségektől függően 300-350 kcal között mozog.

Címkék

Reggelik Uzsonna