Zebra kocka

  • 2012.09.09.
  • 8


Egy könnyen elkészíthető, sütés nélküli, mutatós édességet hoztam most, amelyet Illéskrisz konyhájában találtam. A jól ismert keksztekercs tésztája, főzött kókuszkrémmel töltve. Az eredeti receptben csokimáz is szerepel. Én most nem tettem rá, de majd egy másik alkalommal, esetleg mikor valamilyen ünnepre készítem, teszek rá én is, mindenképpen.Hozzávalók:A kekszes masszához:0,5 kg darált (háztartási) keksz5 ek. kakaópor3 ek. baracklekvár1 ek. rum5 dkg vaj5 ek. porcukorkb. 3 dl tej, ill. annyi még, hogy a massza összeálljonA kókuszos krémhez:3 dl tej3 ek. liszt1 cs. vaníliás cukor5 ek. porcukor5 dkg vaj15 dkg kókuszreszelékA tetejére:10 dkg étcsokoládékevés étolajA kakaós masszához valókat alaposan összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk. A krémhez a tejből, a lisztből, a vaníliás cukorból és a fele kókuszból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a maradék kókusztis, habosra keverjük. Sütőpapírral borított, kb. 20x30 cm-es tepsibe belesimítjuk az első adag tésztamasszát. Rákenjük a krém felét. Újra tészta, majd a krém másik fele, végül megint tészta következik. Jól lesimítjuk, gőz felett olvasztott étcsokoládét kenünk a tetejére.Ha egy éjszakát hűtjük, utána lehet szépen szeletelni.