Pillangós cupcake

  • 2011.09.04.
  • 9

Nem most készítettem ezeket a kis muffinokat, hanem még a tavasszal. A posztolás valahogy elmaradt, most pótolom. TücsökBogárnál láttam meg a remek ötletet, módosításokkal készítettem el a saját verziómat a következőképpen.Hozzávalók:A muffinhoz:20 dkg liszt (benne 1 cs. sütőpor)20 dkg cukor1 tk. vaníliakivonat2 tojás5 dkg vaj2 ek. kakaópor2 dl tejcsipet sóA krémhez:1 nagy doboz tejföl (450 g)10 dkg vaj
10 dkg porcukorételfestékA pillangókhoz:5 dkg étcsokoládé1 tojás fehérje10-12 dkg porcukorételfestékcukorgyöngyökcsokipasztillákA tejfölt lecsöpögtettem az itt látható módon. A krémhez a porcukrot és a vajat habosra kevertem, megszíneztem az ételfestékkel, belekevertem a lecsöpögtetett tejfölt. Jól behűtöttem.A muffinhoz összekevertem a száraz összetevőket: a lisztet, a pici sót, a sütőport, a kakaót. Egy másik tálban összekevertem a tojásokat a cukorral, a vaníliakivonattal, az olvasztott vajjal és a tejjel. Gyorsan összevegyítettem a két masszát, muffinsütőben (muffinpapírban) 20-25 perc alatt megsütöttem a tésztát.
Fehér lapra megrajzoltam a pillangókat. A lapot átlátszó irattartó fóliába csúsztattam. Az olvasztott csokit nejlonzacskó sarkába kanalaztam, a zacskó sarkára kis lyukat vágtam, a segítségével megrajzoltam a pillangók kontúrjait. Megvártam, míg teljesen megdermedt a csoki, majd a tojásfehérjéből és cukorból keményre vert, tetszőlegesen színezett habmasszával kiszíneztem a szárnyakat, rájuk szórtam pár szem cukorgyöngyöt. Érdemes egy kicsit vastagabbra csinálni a pillangókat, könnyen törnek!A kihűlt muffinokra habzsákból krémet nyomtam. Középre helyeztem a pillangók testét, mellé mindkét oldalra egy-egy csokipasztillát, ezek támasztják a szárnyakat. Végül óvatosan rátettem a szárnyakat.
A pillangós cupcake-kel hatalmas sikert arattam, TücsökBogárnak nagyon köszönöm a fantaszti

Címkék

Csokis