Mákos kifli

  • 2011.08.24.
  • 8

Ennél a sütinél a Pozsonyi kifli receptjét vettem alapul, igazából annyi a különbség, hogy a tetejével nem bíbelődtem különösebben, egyszerűen lekentem felvert tojással. A recept innen származik, keveset módosítottam rajta.Hozzávalók:60 dkg liszt1,5 teáskanál porélesztő1,5 dl tej3 dkg cukor12 dkg zsír2 tojáscsipet sóA töltelékhez:20 dkg darált mák15 dkg cukor1,5 dl tejfél citrom reszelt héja3-4 ek. baracklekvárA tetejére:1 tojásA lisztben elkevertem a sót, a porélesztőt és a cukrot. Hozzáadtam a tojásokat, a zsírt és a tejet, majd a dagasztógéppel tésztát kevertettem. A hűtőben fél órát pihentettem. A máktöltelék hozzávalóit összekevertem. A tésztát lisztezett nyújtólapon 3 mm vékonyra nyújtottam, 10x10 cm-es négyzetekre vágtam. Minden négyzet sarkára halmoztam a töltelékből, felcsavartam a kifliket, majd sütőpapírral borított tepsire sorakoztattam őket. A tetejüket felvert tojással megkentem, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.

Címkék

Mákos