Mogyorós csokoládéfagylalt

  • 2011.06.13.
  • 5

Nálam minden jöhet, ami csokis, krémes, hűs...Hozzávalók:4 tojássárgája4 evőkanál cukor4 dl tej2 dl tejszín1 teáskanál vaníliakivonat80 gramm sűrített tej6 dkg étcsokoládé2 evőkanál darált vagy vágott mogyoró1 evőkanál rumegy maréknyi csokoládécseppA fagylaltgép tartályát egy éjszakán át a fagyasztóban hűtjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a mogyoróval és a vaníliakivonattal. A tejet felforraljuk, majd egy keveset a tojásos keverékhez öntünk, jól elkeverjük. Visszaöntjük a forró tejbe és habverővel folyamatosan kevergetve, lassú tűzön besűrítjük. Közben beletesszük a feldarabolt csokoládét. Mire a keverék besűrűsödik, a csoki is felolvad. A tejszínt félig felverjük, a sűrített tejjel és a rummal együtt a csokoládés keverékhez adagoljuk, elkeverjük, majd lehűtjük. Hozzáadjuk a csokoládécseppeket is. A masszát a fagylaltgéppel 15 percig kevertetjük, majd a fagylaltot kelyhekben tálaljuk.Közben azért kosarak is készültek:Ezt a barátnőmnek szántam ajándékba:Ezt pedig rendelésre készítettem: