Zabpelyhes keksz

  • 2016.05.01.
  • 3

Új hobbim van kilátásban, szappanfőzéses napra voltam hivatalos.Gondoltam nem mehetek üres kézzel, no meg kóstolnom is kellett már.Így két legyet ütöttem egy csapásra, mondhatnám…Blogkóstolózok… már megint, ezúttal Sasó, a Tepszi.hubloggerinája volt a háziasszony. A sors nekem rendelte Mártit, a Hogy megtudjuk nézni bloggal… Az előző fordulón ő főzött tőlem és már én is kóstoltam tőle.Ezúttal egy zabpelyhes kekszet választottam, de a Waldorf salija is listán lesz nálam. Finom, végre nem túl édes, ízletes és… sorolhatnám még.Este jutott eszembe hogy le se fényképeztem, úgyhogy gyors keresgélés… találtam a dobozban még 4 db-ot, fotózhattam!Ciki lett volna kép nélkül blogolni, nem?!Hozzávalók:220 g vaj2 tojás220 g barna cukor1 ek házi vaníliás cukor180 g liszt2 púpozott ek. kakaó2,5 bögre zabpehely1 csomag sütőpor1 marék vörösáfonya1 tk. fahéjElkészítés:Kikevertem a vajat, tojás a cukrokkal. Egy másik edénybe összekevertem a liszt, kakaó, sütőpor, zabpehely, fahéj, áfonyát.Majd összevegyítettem az egészet. Golyókat formáztam, sütőpapíros tepsin kilapítottam. 180°-ra előmelegített sütőben 12 percig sütöttem. Picit vártam vele, majd leszedtem a sütőpapírról.Pikk-pakk készen lettem.Hm….Ez már igen! Végre egy nem túl édes zabpelyhes sütike.
No és egy kép az elkészült szappanocskáinkról :)Imádtam, már csak el kellene kezdenem.. :)