Teljes kiőrlésű gofri, tej- és tojásmentes verzióban

  • 2013.03.17.
  • 4

Vettünk egy új gofrisütőt, és mivel a családnak természetesen így gofrit kellett sütni reggelire, kitaláltam, hogy bizony teszek egy kísérletet arra, hogy 100% teljes kiőrlésű lisztből, cukormentesen is elkészítem.:-) Éééés nagyon finom lett, a férjem szerint szinte alig érezhető a különbség a sima liszteshez képest...:-) Viszont sokkal egészségesebb!:-)A recepthez a kiindulást Móni tej- és tojásmentes gofri receptje adta a lökést, és azt módosítottam tovább. Gyorsan le is írom, nehogy elfelejtsem az adagokat!:-) A 2 db gofri egyébként nagyon eltelített!:-) Az édesítés pedig minimális, utána úgyis lehet csorgatni rá agave szirupot, vagy megkenni pl. cukormentes szilvalekvárral, vagy friss gyümölcsöt karikázni rá.Teljes kiőrlésű, tej- és tojásmentes gofriHozzávalók (2 db gofrihoz):50 g teljes kiőrlésű lisztcsipet só1 mk. foszfátmentes borkő sütőpor (pl. DM)1/2 ek. agave szirup60 ml növényi tej, pl. rizstej10 g bio kókuszvaj felolvasztvaAz összetevőket összekeverjük, és egy-egy kis merőkanállal szétterítjük egyenletesen az adagot a gofrisütőben (olajozni nem kell a formát előtte!). Kb. 4 perc alatt készre sütjük.