Céklatorony avokádós kesukrémmel és karamellizált tofuval

  • 2013.03.12.
  • 0

Hú, ez egy nagyon-nagyon finomra sikeredett vacsora volt!:-) Tisztára egy gourmand vega étteremben éreztem magam a saját konyhánkban, annyira harmonikus volt az íze!:-) Köszi, Attila Hildmann!:-))Céklatorony avokádós kesukrémmel és karamellizált tofuvalElkészítési idő: kb. 20 percHozzávalók (2 főre):260 g főtt cékla300 g natúr tofu3 ek. olívaolaj2 tk. agave szirupsóőrölt bors1 gerezd fokhagyma3 avokádó100 g natúr kesudió krém 1 ek. citromléA céklát vágjuk vékony szeletekre, a tofut kb. 1/2 cm vastag szeletekre, és egy pogácsaszaggatóval vágjunk ki belőle a céklával azonos méretű köröket. Forrósítsuk fel az olajat és a tofuszeleteket süssük oldalanként kb. 3 percig.Adjuk hozzá az agave szirupot és egy kis sót, és karamellizáljuk meg benne a tofut kb. 20 mp-ig, borsozzuk meg.
Pürésítsük össze a meghámozott avokádót a kesukrémmel, a citromlével és a fokhagymával, sózzuk-borsozzuk. Rétegezzük egymásra a céklát, a krémet, és a tofut. Jó étvágyat!:-)Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Fit