Sajttekercs

  • 2013.12.03.
  • 9

Hozzávalók:30 dkg eidámi sajt, 25 dkg túró, 10 dkg sonka, 1 pohár kefir, 1 csomó petrezselyemzöld.


Elkészítése:Az eidámi sajtot forró vízben megolvasztjuk (akkor jó, ha villával átszúrva a közepe is puha). Alufóliára tesszük, és nyújtófával vékonyra nyújtjuk. A túrót kefirrel és apróra vágott petrezselyemzölddel simára keverjük, ízesítjük. Ezután rákenjük a kinyújtott sajtra. A vékony sonkaszeletekkel a túrókrémet beborítjuk, és szorosan feltekerjük, mint a piskótatekercset. Végül hűtőben kifagyaszíjuk. Meieg pengéjű késsel szeleteljük. (A tekercs tölthető gyümölcsös krémmel vagy sonkakrémmel is.) Gyümölcsös krém: a túrót, kefirt, sót, tört szaharint keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk az átszűrt citromlevet, a kockákra vágott (bármilyen) gyümölcsöt, és jói elkeverjük. Ezután egyenletesen szétosztva rákenjük a kinyújtott sajtlapra. Összetekerjük, és hűtőben kifagyasztjuk, utána szeletelhető. Sonkakrém: 20 dkg darált sonkát vagy párizsit pici sóval, kefirrel, margarinnal, metélőhagymával jól kikeverünk, és a kinyújtott sajtra kenjük, összetekerjük. Kifagyasztás után szeleteljük.