Piemonti sajtfondü

  • 2013.07.07.
  • 7

Hozzávalók:40 dkg cheddar sajt, vagy 40 dkg fontina sajt, 1 csipet szerecsendió, 4 db tojás, 3 dkg vaj, 1 kávéskanál só, 2 és fél dl tej, igény szerint kenyérpálcika vagy,
igény szerint pirítós, ízlés szerint frissen őrölt bors
Elkészítés:A sajt kérgét vágjuk le és a sajtot metéljük apró, vékony darabkákra.Öntsünk rá annyi tejet, hogy ellepje, és hagyjuk állni 5-6 órát.Vegyük ki a tejből a sajtot.Keverjük össze a tojássárgájával és a vajjal vagy margarinnal.Adjunk hozzá fél csésze tejet, majd az egészet olvasszuk vízfürdőben krémszerű masszává.Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.Pirítóssal vagy grissinivel (kenyérpálcikákkal) tálaljuk.