Brownie magvakkal - liszt, tojás, vaj mentesen
- 2015.10.29.
- 5
Az utóbbi idők legaddiktívabb süteménye volt ez nekem. Tudván, hogy én általában csak tesztelem, kóstolom és ha átment a vizsgán szétosztom, hogy minél több emberhez eljusson:). Na ez nem jutott sok helyre, mert a háromnegyede itthon fogyott el. Annyira pihe-puha még 2 nap után is és a tudat, hogy szinte egészséges, csak úgy eteti magát:) Egy kedves itteni edzőtermi barátnőmtől Jucitól van a recept, ő csábított el vele a nagy kardiózásaim után, így a receptet bezsebelve, nyammmosítva el is készült a finomság:)Hozzávalók egy 15x25 cm -es tepsihez:900 g mandulaliszt300 g kókuszreszelék250 g holland kakaópor1 tk szódabikarbóna1 kk tengeri só350 ml méz / juharszirup150 g szeletelt mandula150 g apróra tört pekándió200 g darabokra tört fekete csokoládé (min.65%)1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.2. Egy tálban összekeverjük az őrölt mandulát, a kókuszreszeléket, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót.3. Lassan hozzáöntjük a mézet és addig keverjük, amíg egy ragacsos egynemű tésztát nem kapunk.4. A tésztába belekeverjük a szeletelt mandulát, a csokoládét és a pekándiót is.5. A tepsinket sütőpapirral kibéleljük és belenyomkodjuk a tésztát, majd megszórjuk egész pekándióval a tetejét.6. 20-25 perc alatt megsütjük, úgy hogy a külseje már kemény legyen, de belül érezzük, hogy még puha.Mennyei, kiadós, gyorsan és könnyen elkészíthető musthave Brownie:) Köszi Juci!