Klasszikus Kedd - Parasztreggeli

  • 2014.01.21.
  • 3

Bevallom őszintén én gyerekkoromban, nemhogy nem ettem, de nem is hallottam a Parasztreggeliről, nálunk valahogy ez kimaradt:). Na, de végre nálam is elkészült egy-egy adag ebből a klasszikus erőt adó reggeliből, az biztos, hogy fát vágni is indulhatunk utána:) Próbáljátok ki Ti is, adjatok erőt az asztalra a családnak:)!Hozzávalók 4 személyre:150 g húsos füstöltszalonna1 fej finomra vágott hagyma400 g főtt burgonya hasábokra vagy karikára vágva1 felkockázott kaliforniai paprika(vagy mindehelyett 400 g MIRELITE Parasztreggeli)8 tojásfrissen őrölt fekete borssóreszelt sajt1. A szalonnát, a hagymát, a paprikát és a burgonyát közepes lángon kevés zsíradékon megpirítjuk, fűszerezzük.(Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a MIRELITE Parasztreggelit hozzáadva, együtt pirítjuk 5-8 percig.)2. A tojást egy csipet sóval felverjük.3. Amikor már a szalonna zsírja kisült és megpuhultak a zöldségek hozzáadjuk a tojást is.4. Kevergetés nélkül hagyjuk ,
hogy a tojás megszilárduljon, majd megszórjuk reszelt sajttal és friss zöldségekkel tálaljuk.