Narancsos sajttorta sütés nélkül - Kifőztük 2013. szeptemberi szám

  • 2013.09.06.
  • 8

Akármennyire is nem szeretném, már minden porcikám érzi, hogy jön az ősz és a hangulata is teljesen rám talált:) Abszolút őszi favorit a narancs, így titkon mindenbe csempészek egy cseppet, vagy egy kis frissen reszelt héjat, na és az illatáról ne is beszéljünk:) Nektek mik az őszi kedvenceitek?Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:200 g zabkeksz100 g olvasztott vaj250 g krémsajt2 narancs reszelt héja160 g mascarpone60 g cukor1 vaníliáscukor2 ek tej1 kk narancsvirágvíz150 ml habtejszín1. A kekszeket összetördeljük, majd ledaráljuk.2. Az olvasztott vajjal összekeverjük, majd szép egyenletesen egy sütőpapírral bélelt tepsi aljára tapogatjuk és hűtőbe tesszük.3. A krémsajtot összekeverjük a narancs héjával, a mascarponeval, a cukorral és a tejjel.4. A tejszínből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a krémsajtos keverékünkhöz.5. A kekszes alapra öntjük a narancsos keveréket, megszórjuk narancshéjjal, majd visszatesszük a hűtőbe dermedni minimum 4 órára, de legjobb egy éjszakára.Kifőztük 2013. szeptember