Hideg sárgadinnyeleves Kifőztük 2013.június

  • 2013.06.17.
  • 7

Végre itt a nyár! Elő a hideg, frissítő könnyű levesekkel! Millió gyümölcs leledzik a piacokon hála az égnek. Gyümölcs téren nincs is jobb a tavasz-nyárnál:) Ti milyen hűsítő finomságokkal próbálkoztok a konyhában ilyen nagy melegben?Hozzávalók 2 személyre:1 sárgadinnye1 ek méz1 rúd vanília kikapart magja1 lime reszelt héja és leve1/2 citrom levecsipet só1 dl tejszín1 dl tejszínfriss bazsalikom1. A sárgadinnyét kicakkozzuk, majd a belsejét kiszedjük.2. A felkockázott sárgadinnyéket, a mézzel, a citrusokkal, a vaníliával, a sóval összefőzzük pont annyi vízben, hogy a dinnyéinket ellepje.3. Botmixerrel pürésítjük, majd a tejszínnel besűrítjük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben jól behűtjük tálalásig.5. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a bazsalikomot és tálalásig hűtőben tároljuk.6. Héjában tálaljuk habbal a tetején.Kifőztük 2013.júniusi számából letölthető!