Klasszikus Kedd - Tócsni

  • 2013.04.30.
  • 3

Egyik kedvenc igazi vásári, nyári klasszikusom a tócsni. Millió változata ismert, hagymával, fokhagymával, fűszerekkel, petrezselyemmel, miegymással:) Életem első tócsnija ő, de előre szólok, hogy nem az utolsó. Jó-jó nem egy könnyű fogás, de mértékkel mindent lehet, köretként is szuper, de
én burgonya és kenyér imádóként magában pusztítottam el. Tócsnira fel! Ja, és mellesleg nagyon gyorsan el is készül!
Hozzávalók 4 személyre (kb. 8 db):450 g burgonya (4-5 közepes burgonya)2 tojás2 gerezd fokhagyma50 g liszt (vagy amennyit felvesz)só
borsolívaolaj1. A burgonyákat megpucoljuk, megmossuk és a nagyobb lyukú reszelőn (csepp alakú) lereszeljük.2. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint adhatunk hozzá friss apróra vágott petrezselymet is vagy egyéb fűszereket.3. Hozzá reszeljük a fokhagymákat is.4. Beleütjük a tojásokat, összekeverjük, majd hozzáadva a lisztet is egyneműre keverjük a tésztánkat.
(A lényeg, hogy se túl folyékony, se túl sűrű ne legyen a masszánk)5. Olívaolajat hevítünk egy serpenyőben, majd egy evőkanál segítségével halmokat rakunk a forró olajba, melyet a kanál domború felével "tócsni" alakúra (laposra) egyengetünk. 3-5 perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.Tejföllel leöntve, reszelt sajttal leszórva, snidlinggel mehintve az igazi:)