Ezüstkeksz - Blogkóstoló 8.

  • 2013.04.29.
  • 2

Már sajnos régen vettem részt blogos játékokon, de végre újra beálltam a sorba:) A Blogkóstoló ezen fordulójában Chef Viki blogja jutott nekem, ahonnan legalább 5-6 recept még elkészítésre vár, de elsőre ez az ezüstkeksz keltette fel az érdeklődésemet, mák rajongó révén. Igazi teadélutános, kávé mellé illő nyalánkság (már aki kávézik, mert nekem max. kakaó mellé:)). Köszönöm a szuper receptet, biztosan sokszor fog még készülni!Hozzávalók 24 db kekszhez:tésztához:250 g liszt50 g darált mák1/2 tk őrölt fahéj1 kk mézeskalács fűszerkeverékcsipet só1 kk sütőpor1 tojás100 g porXukor (porcukorral egy az egyben helyettesíthető)100 g olvasztott vaj1 kk vaníliakivonat1/2 citrom reszelt héjaforgatáshoz:50 g xilit/kristálycukor1. A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekevejük.2. Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vaníliakivonatot, a citrom héját és végül a szárazanyagokat is hozzá gyúrjuk.3. A tésztát min. 3-4 órára hűtőbe tesszük.4. A hűtés után diónyi golyókat formálunk a tésztából és kristálycukorban meghempergetjük.5. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.6. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a golyókat és 12 percig sütjük őket. Ha az aljuk színesedik, akkor készen vannak.7. Tepsin hagyjuk kihűlni, majd fémdobozban tároljuk fogyasztásig.

Címkék

Édes Keksz Gyors Mák Hal