Mexikói rizs ..... a'la Mutner Zsófi

  • 2013.06.10.
  • 7

Reméltem, hogy finom lesz, de azt nem hittem, hogy a csajaim is két pofára fogják tolni befelé! :) Mexikói zöldfűszeres rizs (arroz verde) Mautner Zsófitól Hozzávalók (4 adag) 5 dkg spenót, megpucolva 1 csokor koriander zöld (nálam ez elmaradt, akkor plusz egy csokor petrezselyem) 1 csokor petrezselyem 4 dl leszűrt húsleves 3,5 dl tej 2 evőkanál olívaolaj 2,5 dkg vaj 1 hagyma 4 gerezd fokhagyma 20 dkg rizssó, bors Fűszerpürét készítünk a zöld fűszerekből.
Az alaposan átöblített, leszárazott spenótot, a koriander zöldet, a lecsipkedett petrezselyemzöldet robot-, vagy kisebb méretű aprítógépbe tesszük.
Hozzáadjuk a leszűrt zöldséglevest (hidegen), és simára pürésítjük.
Hozzákeverjük a tejet.
Olaj és vaj keverékén megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát.
Hozzáadjuk a rizst, és néhány másodpercig pirítjuk.
Felöntjük a zöld fűszeres folyadékkal, sózzuk, borsozzuk. Alacsony lángon, fedő alatt, 20 percig főzzük. Amikor elkészült, 10 percig még pihentetjük a saját gőzében. Vagy magában ettük, vagy tükörtojással. :)Szeretem Zsófi főztjeit! Kivéve, amikor beszerezhetetlen alapanyagokból készít valamit.............