Epres kosárkák

  • 2013.06.06.
  • 5

Az egy hatalmas láda utolsó felvonásaként készültek ezek a kosárkák.220 gramm Paté Sucrée750 gramm eper1,5 dl habtejszín150 gramm cukrászkrémporcukorA tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kibélelünk vele egy 18 cm-es formát, az oldalán 2,5 cm-re érjen fel a tészta.Készíthetjük mini tortaformákban is. Én ezeket a Gasztroshopban vettem, 6 db van egyben és kivehető az aljuk. Nagyon szeretem őket!Nem kell alá vajazni.20 percre tegyük hűtőbe.A sütőt előmelegítjük 190 fokra légkeveréssel (alsó-felső sütésnél 205 fokra).A tészta alját villával megszurkáljuk, majd sütőpapírral fedjük és lesúlyozzuk pitesúlyokkal vagy babbal, amink van. 40 perc alatt vakra sütjük, de az utolsó 15 percben már vegyük ki a súlyokat és a papírt belőlük.Ez a mini formák esetében 10 perc elősütés, 5 perc után sütést jelent.Kb.Kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket.A túl nagy epreket félbevágjuk. A tejszínhabot felverjük és óvatosan beleforgatjuk a cukrászkrémbe, majd megtöltjük a tésztákat.A tetejükön felhalmozzuk az epreket, középen púposan.Mentával vagy bazsalikommal díszítjük, porcukorral szórva tálaljuk.