Bundás zsemle

  • 2013.05.16.
  • 4

Anyósom említette, milyen jó, kiadós reggeli lehet egy ilyen.A maradékok felhasználásának is kitűnő módja, ugyanis tölteni szinte bármivel lehet.Akár gyros hússal, akár maradék sült hússal, amit felcsíkozol, akár pörkölttel....Megkenheted belülről körbe mustárral, tormával, bármivel.Én próbaképpen 4 zsemlét készítettem.A zsemle felső harmadát levágjuk. Kissé kiszedjük a belsejét, hogy férjen bele anyag. :)Az aljukra mindnek kis reszelt sajtot tettem,majd ráhalmoztam a maradék pörköltet. Tettem rá egy karika paradicsomot és egy kis paprikát is,majd ismét sajttal zártam le.A lényeg, hogy a sipkája tökéletesen illeszkedjen, ne tartsa el a töltelék, mert úgy sütés közben bejut az olaj, mivel nem tudod rendesen bepanírozni.A művelet a szokásos egy pici apróságot kivéve: a zsemléket kívülről nedvesítsük meg.Egy tálba tegyünk vizet és a belemártott kezünkkel simítsuk át a zsemléket körbe. Ez segít ugye a lisztnek, hogy megtapadjon.Innentől már minden a hagyományos úton zajlik. Liszt, tojás, zsemlemorzsa.Jó bő, forró olajban sütjük ki. Nem fog szétnyílni, pedig én is nagyon féltem a sütésétől.Szép barnára sütjük őket egyesével, majd a papírtörlővel leitatjuk a felesleges zsiradékot.Látjátok, az alsónál eltartotta a töltelék a sipkát, be is jutott az olaj a belsejébe kicsit. :SHagyjuk picit hűlni és már ehetjük is. Ropogós, laktató, sokféleképp variálható, két szóval: NAGYON FINOM! :)