Provence-i fűszeres csirkecombok pikáns szilvaszósszal

  • 2013.09.27.
  • 6

Egy lélegzetvételnyivel hosszabb szünet után jelentkezem, mint egyébként szoktam. Egyrészt rettentően sűrű hétvégénk volt a múlt héten. Z hősiesen és egyedül intézte a bevásárlást, hogy én korábban nekiállhassak az itthoni teendőimnek. Szombat este még apukám születésnapját ünnepeltük, vasárnap pedig egy régóta tervezett egész napos kirándulásra indultunk a Börzsönybe. Szeretjük nagyon ezt a vadregényes vidéket. Most sikerült egy olyan útvonalat találnunk, ahol alig találkoztunk kirándulókkal egész nap, tényleg csak mi és az erdő voltunk. Külön piros pontot kaptam, hogy ripsz-ropsz összecsomagoltam magunknak az egész napos menüt... ;) Le is jártuk a lábunkat, este egyikünket sem kellett altatni.A blogolást cseppet sem elősegítendő megesett egy kis baleset is a fényképezőgépünkkel. Most tudatosult bennem igazán, hogy ez mennyire kritikus kérdés nálunk... A héten főzött ételek nagy részét újráznom kell, mert nem készültek fényképek, és hát egyrészt muszáj megosztanom Veletek is a recepteket, másrészt mi is repetáznánk.Szerencsére még korábban összeütöttem egy fűszeres-pikáns szilvás receptet a szezon végére. Idén igyekeztem kerülni a szokásos szilvás-fahéjas sütemény megoldásokat, inkább először egy édes-sós salátát, most pedig egy édeskés-csípős-fűszeres szószt főztem ki Nektek (is). Jól ment a rozmaring illatú csirkecombokhoz...Olvass tovább!