Rakott kelbimbó tejmentesen

  • 2013.04.15.
  • 7

Ahogy minden ősszel rám tör a "kolbászt szalonnával, de most rögtön" korszak, úgy borítékolható, hogy minden tavasszal követi a párja, a "valami zöldet, de most azonnal" időszak. Ez idén sem alakult másként. Így történhetett, hogy már lassan két hete nagy népszerűségnek örvend nálunk a kelbimbó. (Persze közben kiettük már a piacot a retek- és újhagyma-készletekből, de ez most nem tartozik a tárgyhoz.) Szóval szeretjük a kelbimbót magában, pici sóval, borssal megszórva, olívaolajon pirítva, vagy köretként, és szerettem volna valami "kelbimbósabbat" főzni, hogy egy kicsit több műsoridőt kapjon. Régebben sok rakott dolgot sütöttem, tejföllel, tojással, sajttal leöntve, ebből ugye most már ki kell spórolnom a tejfölt, tejszínt, meg a sajtot. :D Sebaj.Olvass tovább!