Wok zöldségek rizzsel

  • 2015.09.11.
  • 4

Extra zöldséges wok barna rizzselA héten mivel újra nekiálltam edzeni, ezért próbálok az étrendre is odafigyelni. A vacsorakészítés mindig kritikus pont, hogy estére ne terheljem meg a gyomrom, de finom is legyen, és ami a legfontosabb, ne egyhangú. Mivel tegnap húsmentes napot tartottunk így született meg ez a finomság.Hozzávalók:1 db padlizsán1 db közepes cukkini1 db kápia vagy kaliforniai paprika2 db lilahagyma1 db kisebb póréhagyma2 db paradicsom200-300 g brokkoli1/2 kínai kel2-4 kk só2 kk bors2-4 kk curry por4-6 ek kókuszolaj100 g barnarizs vagy kölesElkészítés:Én wokban készíttettem ezeket, így nem tudom pontosan milyen lesz az eredmény, aki serpenyőben készíti el esetleg.A barnarizst kimérem, átmosom és elkezdem vízben főzni sóval és 1,5 kk olajjal.A lilahagymát nagyobb kockákra vágom és megpirítom kókuszolajon. Ameddig a hagyma pirul a cukkinit 4 részre osztva közepesen vastagra vágom a padlizsánnal együtt. A paprikákat nagyobb darabokra kockázom a paradicsommal együtt.Amikor a hagyma üvegesre pirult hozzáteszem a cukkinit, padlizsánt, paprikát, és paradicsomot, majd sózom, borsozom és időnként átkeverem.A poré hagymát karikára vágom (a zöld részéből csak egy nagyon kevésre van szükség). A kínai kel saláta részét csíkokra vágom, a vastag erezetét pedig felkockázom, majd ezeket is beleöntöm a wokba, és megszórom a curry porral. Kicsit ázsiai beütése lesz tőle az egésznek, de kell bele ez a plusz, hogy megbolondítsa az ízvilágát.A barnarizsnek elég, ha félig van megfőve, mivel úgy lesz nagyon finom, ha felszívja a zöldségek levét és együtt puhul a wokban. Amikor a rizs is fő a zöldségekkel együtt, mehet bele brokkoli (én mirelitből készítettem).Az egészet összefőzzük, (még ízesítjük ha szükséges) amikor a zöldségek kellően ropogósak és a rizs is puha, akkor elkészült az ízletes finomság.Ez az adag kb. 4 fő részére elegendő.