Zöldséges tonhalkrém

  • 2015.05.24.
  • 1

Zöldséges tonhalkrémHogy ne mindig egyhangúan csak csirkéből készült ételek receptje gazdagítsa az oldalt, így most a halra esett a választás. A tonhalat többségben még azok is megeszik, akik nem rajonganak túlzottan a halas ételekért. Hozzávalók:160 g tonhal konzerv1/4 piros kaliforniai paprika1/2 kisebb lilahagyma1 gerezd fokhagyma1 szál újhagyma1 kk olívaolaj1-2 csipet bors1 csipet só1/3 citrom leveElkészítés:A tonhal esetében olívaolajos vagy sós lében pácoltat válasszuk. A tonhalról leöntöm az olaj egy részét, és egy villa segítségével apró darabokra töröm. A paprikát és lilahagymát apró kockára, az újhagymát pedig karikára vágom és hozzákeverem a halhoz.Ezután ízesítem az olíva olajjal, fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával és a citrom levével.