Magos keksz

  • 2015.05.20.
  • 9

Gluténmentes magos kekszRégóta szerettem volna megcsinálni ezt a süteményt, de most sikerült végre rászánnom magam. Gluténmentes tojásmentes, és egy olcsó snack rágcsálnivalónak, ami ráadásul még egészséges is..Hozzávalók:150 g amarántliszt50 g mag mix (len, szezám, chia stb...)2 ek olíva olaj3 ek lenmagpehely
+ 9 ek víz vagy 3 db tojás2 ek víz1 kk sóElkészítés:A lisztet, a magokat összekeverem az olíva olajjal és a sóval. A következő lépésben el lehet dönteni, hogy tojással vagy tojáshelyettesítő lenmagpehellyel készüljön el.
Én lenmagpehellyel készítettem. A 3 evőkanál lenmagpelyhet 9 evőkanál forró vízzel elkeverem (1 ek lenmagpehely + 3 ek víz = 1 tojás helyettesítése), és 3-5 percet állni hagyom, elkeverem és hozzáöntöm a lisztes hozzávalókhoz.Egy omlós tésztát gyúrók belőle. Miután összeállt a tészta, egy tepsibe sütőpapírt teszek (szilikonosat használtam, hogy ne ragadjon le). A tésztát elegyengetem négyszög formájúra és egy másik sütőpapírral lefedve a tetejét egy másik tepsivel lelaposítom kb. 0,3-0,5 mm vastagságúra. Ezután egy éles késsel óvatosan kockákra vágom és szétválasztom egymástól, hogy sülés közben ne ragadjon össze, ha valaki mégsem elég távolságot hagy a kockák között, ha jól megsült szét lehet törni.
Előmelegített sütőben alul-felül sütési móddal 180-190 fokon 30-35 perc alatt ropogósra sütöm.